Matematik

Find koordinater efter storm

20. maj 2013 af FatalShots (Slettet) - Niveau: B-niveau

Efter løsningen i Ll. Købsstad (opholdet varer 22 timer) sejler Bertha imod en anden
kyst, som har ligningen x = 180.
Skibet sejler mod ”Fjerne Målløse”, der har koordinatsættet (180, 90).
50 sømil fra land (vinkelret på kysten med ligningen x = 0), sejler Bertha ind i en
storm, der driver skibet 20° ud af kurs i sydlig retning. Sejlhastigheden er hele
tiden 12 knob. Efter at have tilbagelagt 40 sømil på denne kurs, lægger stormen
sig.
f) Angiv koordinaterne for skibets position, da stormen lagde sig.
g) Bestem hvor langt skibet befinder sig nu fra sin planlagde sejlrute.
h) Kursen rettes nu mod Fjerne Målløse.
Bestem hvor mange sømil den samlede sejltur forlænges på grund af
stormen.

Jeg kan ikke få mine udregninger til at passe sammen med det jeg finder i Geogebra

Mine udregninger er således:

Vi kan så danne en trekant og beregne os frem til resultatet ud fra given information.
180°-90°-72,89°=17,11°
Sin(72,89°)*40=38,23sømil
cos?(72,89°)*40=11,768
B’s nye y-koordinater
Købsstad’s y-koordinater+side a=Berthas nye koordinater
-30+38,23=8,22sømil
0+11,768=11,768sømil

Vedhæftet fil: Problem.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af peter lind

Jeg kan kun i meget begrænset omfang se hvad du har gjort. Du skal finde den retning som skibet sejler i. Dette har du så vidt jeg kan se fundet til knap 80 grader. Dette stemmer så vidt jeg kan se ikke særlig godt med det vedlagte grafik og jeg kan ikke se hvordan du har fundet fundet dette tal. Dernæst skal du finde vektoren for vor langt skibet har sejlet på denne kurs , hvilket du så vidt jeg kan se også har gjort.  Denne vektor skal du så addere til skibets stedkoordinater ved stormens start, hvilket du så vidt jeg kan se også har gjort. Hvordan du har fundet stedkoordinaterne fremgår ikke, så jeg kan kun sige at de ikke er i overensstemmelse med den vedlagte grafik.


Skriv et svar til: Find koordinater efter storm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.