Matematik

Beregn vinkler i firkant

20. maj 2013 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag.

Kunne nogen rådgive om hvilken måde der er lettest at beregne alle 4 vinkler i denne firkant:

http://s24.postimg.org/4yfdowh0l/Sk_rmbillede_2013_05_20_kl_3_44_25_PM.png
(
Den tykke sorte streg indiker figuren.)

A; (4, 1)
B; (-2, 4)
C; (-3, -2)
D; (2, -4)

AB = 6.7083
BC = 6.0828
CD = 5.3852
AD = 5.3852

(Er det forresten rigtigt, at det er en trapeziode?)

 

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af peter lind

Beregn diagoalernes længde og tegn en diagonal hvorved firkanten bliver opdelt i 2 trekanter.. Brug cosinusrelationerne på disse trekanter

Alternativ: Find vektor AB og AD. Der gælder AB·AD = |AB||AD| cos(A) Tilsvarende kan de andre vinkler findes


Svar #2
20. maj 2013 af napzter (Slettet)

#1

Hvordan skal jeg så finde højden i trekanterne?

- Jeg har desvære ikke lært vektor endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2013 af peter lind

Jeg kan ikke se at der skal beregnes nogle højder i nogle trekanter ? Hvilken trekanter ?


Svar #4
20. maj 2013 af napzter (Slettet)

#3


Hvis man deler firkanten i 2. Har jeg ikke værdier på højden af de to trekanter, hvis vi går ud fra at delingslinjen er grundlinjen. Eller er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2013 af peter lind

Ja men hvad skal du med de højder ? De trekanter er kun kommet ind som  en af metoderne til at beregne vinklerne i firkanten så hvad skal du med de højder ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hvad er det for røde linier du har tegnet ind?

De skal ikke bruges til noget vel!


Skriv et svar til: Beregn vinkler i firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.