Matematik

100 % når..

20. maj 2013 af NevruzB (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Ville i være søde at hjælpe med en procentopgave..

Opgaven er sådan:  Hvad er 100% når (f.eks.) 60 svare til 15%

:Ved godt har sendt mange spørgsmål ind, men har store problemer med procent.

:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

PRO CENT betyder jo 100-dele

15/100 = 60............divider med 15

1/100 = 60/15...............gang med 100

!00/100 (altså det hele) = 100*60/15 =  400

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2013 af SuneChr

15% ≈ 60

1% ≈ 60/15

100% ≈ 100·60/15


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Hej igen, håber du lærer noget af det her?
Men det kan skrives sådan:
60/15= 4
Så altså 1%= 4
Derfor ganger vi med 100, for at få 100 procent af det hele!
4*100=400


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2013 af hesch (Slettet)

15% = 15/100 = 0,15

100% = 100/100 = 1

Altså:  0,15 * x = 60   ( du skal finde x, divider med 0,15 på begge sider )

x = 60 / 0,15 = 400


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 3

Nej, det skal ikke nødvendigvis skrives sådan - det kan glimrende skrives på de to foregående måder osse ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. maj 2013 af lalul (Slettet)

#3

Hej igen, håber du lærer noget af det her?
Men det kan skrives sådan:
60/15= 4
Så altså 1%= 4
Derfor ganger vi med 100, for at få 100 procent af det hele!
4*100=400

#5

Nej, det skal ikke nødvendigvis skrives sådan - det kan glimrende skrives på de to foregående måder osse

Uden at gør mig klog på hvad han skriver, kan det være en mulighed, at han IKKE udelukker de andre metoder, men blot giver endnu en metode til hvordan man muligvis kan gøre


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#1

du har gelmt at skrive den ubekendte i dine ligninger.

15/100  er aldeles ikke = 60.

For en fejl af denne tybe skal der trækkes point fra, da den er fagligt forkert.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad er 100% når (f.eks.) 60 svare til 15%

60=15%

1%=60/15=4

100%=400

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Som det blev noteret i #7 er det ikke korrekt at skrive 60=15% . Opgaven er allerede løst og besvaret i detaljer i #2, #3 og #4.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 8

Så - hvad er der i vejen med # 1 ?

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hvorfor er I så bange for at skrive tekst i opgavebesvarelserne?

Faktisk står der i rettevejledningerne at en opgave kan besvares næsten uden udregninger, når blot metoden er beskrevet korrekt.

# 10 læs #7, som #9 anbefaler


Skriv et svar til: 100 % når..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.