Kemi

Aktuelle stofmængdekoncentration

21. maj 2013 af thesimonf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde frem til den akutelle stofmængde konc. når jeg blander CuSO4 med vand.

 

Hvis fx jeg vil lave en 200 mL opløsning og bruger 3,1924 g CUSO4. Så tilsætter jeg i alt 196,8076 g vand. Da 1 gram vand er = 1 mL, da densiteten af vand er 1 g/mL.

CuSO4 (s) + H2O → CuSO4 * H2O

 

(er det korrekt at skrive formlen sådan?) Eller skal man skrive ionerne og så vandet i mellem?

196,8076 g / 18,016 g/mol = 10,924 mol H2O
3,1924 g / 159,62 g/mol = 0,02 mol CuSO4

Hvis man har en 0,1 M CuSO4 opløsning. Så vil der ikke være nogle CuSO4 ionforbindelser i opløsningen, de vil tilgengæld forlade iongitteret og fordele sig som selvstændige ioner.

[CuSO4] = 0 M
[Cu2+] = 0,1 M
[SO42-] = 0,1 M

Ionerne fordeler sig således, at der bliver 0,1 M [Cu2+]-ioner og 0,1 M [SO42-]-ioner.

 

er der noget jeg har overset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af mathon

 

                                  CuSO4 (s)   +   H2O (l)    --->    CuSO4 (aq)

 

 

 

 


Svar #2
21. maj 2013 af thesimonf (Slettet)

Ah, ok. Så det med at skrive * H2O kun i forbindelse med noget andet...

Tak.


Skriv et svar til: Aktuelle stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.