Matematik

hjælp

21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

En function f er bestemt ved
f(x)= x3+ex+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))

Skal jeg først og fremmest bruge tangentens ligning? eller diffentisere ? kan nogen hjælpe mig (p.s det er uden hjælpemidler)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

1)   Differentier og indsæt x = 0, så du får tangenthældningen i (0,f(0))

2)   Indsæt hældningen og punktet i tangentligningen  (y-y0) = f '(x0) * (x-x0)

;-)


Svar #2
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

det må det være : y'(0)= ex+6x

Ikke sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Tag hvert af de tre led for sig - og giv dig god tid

:-)


Svar #4
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

okay. f'(0)=y'(0)=3·02+e0?? :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

- og hvad bliver det?


Svar #6
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

0,2 ? 


Svar #7
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

JEg føler mig virkelig dum lige nu ;/


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

(0,2) er punktet, ja

men hvad er f '(0) (hældningen) ?

3*02 + e0 =


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

- Det går jo fint - du skal bare udregne det, du selv har skrevet

f ' = 3*02 + e0 =

;-)


Svar #10
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

Det må jo give 1 ikke sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja! - hældningen er 1

Så skal du sætte ind i tangentligningen og lave en pæn ligning ud af de  (y=ax+b)

;-)


Svar #12
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg må sgu indrømme, at jeg har glemt reglerne. Så jeg sætter 1 ind i formlen

(y-y0) = f '(x0) * (x-x0)


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

(x0,y0) er jo punktets koordinater (0,2)

og f'(x0) har du jo osse fundet (=1)

så det er bare at køre løs og indsætte

og ordne tilsidst


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #15
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)  dvs

(0.2) = 1 * (x-1) ?


Brugbart svar (1)

Svar #16
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Nej -

(y-y0) = f '(x0) * (x-x0)

y - 2 = 1 * (x - 0)

y = 2 + x - 0

y = x + 2

Tjek med skitsen

;-)


Svar #17
21. maj 2013 af LW09 (Slettet)

Når den har jeg overset :) tak for den super gode hjælp!! :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.