Fysik

øjeblikshastighed

22. maj 2013 af denflittige (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan nogen hjælpe med denne opgave?
a) benyt grafen til at bestemme motorcyklens øjeblikshastigheder til tidspunkterne 

t = 2,0 s

t = 6,0 s

t = 30,0 s

b) bestem motorcyklens fart til de samme tre tidspunkter.

c) bestem de tidspunkter, hvor hastigheden er 8,0 m/s.

til at udregne a) har jeg aflæst hvad strækningen er til de ovennævnte tidspunkter. også har jeg sagt v=s/t.

Jeg har så fået

5

4.67

3

men de virker ikke rigtige, især når jeg i b) skal udregne farten som jo er de numeriske værdier. 

På forhånd tak.

 


Svar #1
22. maj 2013 af denflittige (Slettet)

her er et link til grafen:

https://www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id=1319891


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Den graf du har vist har vejen s målt i m på 1. aksen og tiden t målt i sek på 2:aksen

du skal finde grafens hældning, som for t=2 er ca 5/2 m/s = 2,5 m/s

tegner 1felt til højre og ½ felt op med de rigtige enhedder bliver det 2 s til højre og 5 m op

----------------

Forskelden på hastighed og fart er at hastighed er retningsbestemt, det er fart ikke. Ar grafen fremgår ikke om bevægelsen er retlinet eller ej, så der burde ikke være forskel på fart og hastighed bortset fra at motorcyklen kører den modsatte vej på den sidste del af turen og hældningen og dermed hastigheden er negativ. Farten er stadig positiv

 


Skriv et svar til: øjeblikshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.