Matematik

Omforme ligning - Simpel?

22. maj 2013 af Lisianthus (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

 

Jeg har lige en simpel opgave, som jeg vil sammenligne med mine egne resultater.

Er der evt nogen der kan omforme disse så ligningen står ligesom denne med y for sig selv (y=-x+1):

 

a) x+2y= 5

b) 11x+6y= 3

c) x-3y= -10

d) -2x+y= 10

e) 4y-x= 27

f) 3y+x= 15

g) 3y + x= 9

h) y-5x= -13

i) 3y= 4x+33

j)2x-6y+12=0

 

Tak på forhånd og god aften :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke prøvet selv? Vis dine egne resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Lad os se dine egne resultater


Svar #3
22. maj 2013 af Lisianthus (Slettet)

Jo jeg har men gav op. Synes ikke det jeg lavede gav mening. Jeg har nogle af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2013 af Halloffameboy (Slettet)

Hej, man kunne sagtens omforme de ligninger, da de er meget simple. Du skal vise os dine resultater, inden vi kan vurdere hvilken slags hjælp du skal have. Vi er her jo ikke bare for at lave dine lektier.

Vh. NP


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har tidligere oprettet matematiktråde her i forumet med STX-matematik på B- og A-niveau, med spørgsmål i bl.a. integralregning, så du burde da være i stand til at lave disse simple isoleringsstykker.


Svar #6
22. maj 2013 af Lisianthus (Slettet)

Det er nu ikke mine lektier men okay :)
 

Hvordan ser det ud med a og b?

a) y = 5-x/2

b) y= 3-11x/6


Svar #7
22. maj 2013 af Lisianthus (Slettet)

Jeg låner måske min søsters bruger? :O


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

I dette format skal du bruge parenteser

a) y = (5-x)/2

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du spørger, om du bruger din søsters bruger? Det gør du måske, men du burde i stedet oprette din egen bruger, så svarene kunne tilpasses det relevante niveau.


Svar #10
22. maj 2013 af Lisianthus (Slettet)

Okay, så det ser altså rigtigt ud det jeg gør.

Jamen tak for hjælpen, selvom det blev til en masse spørgsmål og god aften ;)


Svar #11
22. maj 2013 af Lisianthus (Slettet)

Okay, må hellere gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2013 af 123434 (Slettet)

3y + x= 9

x=(9-3y)?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jo, det er da rigtigt, men pointen var den, at trådstarter ville isolere y, så ligningerne blev skrevet på formen

y = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. maj 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks.

c) x-3y= -10

-3y=-10-x?

Kan man ikke lave den positiv så

3y=10-x?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Når man skifter fortegn, skal man gøre et på alle led.


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. maj 2013 af 123434 (Slettet)

15#

3y=10+x?


 


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja

Iøvrigt bør vi nok slutte her. Det ser ud til at trådstarter har sluttet.


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Pointen var som nævnt i #13, at ligningerne skulle skrives på formen med y isoleret, altså

y = ax + b .

Med dit eksempel x - 3y = -10 fås så

y = (1/3)·x + (10/3)


Skriv et svar til: Omforme ligning - Simpel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.