Matematik

exp¨(x)=e^x hjælp at forstå beviset

22. maj 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke forstå hvorfor "grafen har en tangent i punktet (0:1) med hældning 1"

At grafen skærer y-aksen i punktet 0:1 er fortåeligt fordi alle tallerne som bliver opløftet med 0 giver 1.

Men jeg kan ikke hvorfor "med hældning 1"

Er der nogle forklaringe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for funktionen ex har i hvert punkt (x , ex) en tangent med hældningskoefficienten (ex)' = ex . I punktet (0;1) har grafen en tangent med hældningskoefficienten e0 = 1 .

Funktionen ex har sig selv som differentialkvotient.


Skriv et svar til: exp¨(x)=e^x hjælp at forstå beviset

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.