Matematik

AREAL

23. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har uploaded opgave, som jeg har problemer med. 

Jeg har løst den, men ville hører om jeg har gjordt det rigtigt. 

a) jeg sættter de to funktioner lig med hinanden: jeg får x=0 og x=4

Bruger denne formel og sætter ind: A = ∫(f(x) - ∫g(x) 

Jeg får arealet til at være 1,33. 

 

Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: Document2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af PeterValberg

det er rigtigt nok :-)

For god ordens skyld bør du vise (ved beregning) at f(x) > g(x) i det nævnte interval

Bestemt for eksempel:

f(1) = √1 = 1
g(1) = 0,5·1 = 0,5

f(x) > g(x) når 0<x<4

Først derefter kan du bestemme arealet mellem graferne som ∫(f(x)-g(x)) dx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: AREAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.