Matematik

Flytte h ud af parentes forklaring

23. maj 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej People :)

Jeg er igang med noget differentialkvotien-regning og kan ikke lige forstå hvorfor det i tælleren bliver til

h(h-2)???

Jeg har dette fra min bog:

h- 2h / h = h(h-2) / h 

Ville være fantastisk hvis man kunne få en forklaring.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2013 af c_aastrup

h2 - 2h = h · h - h ·2 = h · (h - 2)

Begge led er ganget med h, så h kan sættes udenfor en parantes 


Svar #2
23. maj 2013 af joeeey (Slettet)

okay tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2013 af c_aastrup

Husk fremgangsmåden, den med at sætte ting udenfor er ofte brugt alle mulige steder.


Svar #4
23. maj 2013 af joeeey (Slettet)

Ja okay :) ved du hvor man kan læse mere om dette 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis man kan se, at den samme størrelse (her h) optræder som faktor i alle led i et udtryk, kan man vurdere, om den skal sættes udenfor parentes

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er noget man indøver ved at regne rigtig mange opgaver.


Skriv et svar til: Flytte h ud af parentes forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.