Matematik

Sinusrelationerne

23. maj 2013 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

http://www.youtube.com/watch?v=IjbAcJaARIQ&feature=player_embedded

Jeg har kigget lidt på den her video, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad der er hvad...

Så for lige at forstå dette korrekt, fortæller hun så først om sinus-arealform og bagefter en af? sinus relationerne for en spidsvinklet trekant? :) eller er jeg helt galt i byen? 

 

Er der nogen der kan give mig et svar på det? :)
 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2013 af madsma (Slettet)

Hun laver et bevis for sinusrelationerne, altså hvorfor sinusrelationerne hedder SinA/a = SinB/b = SinC/c.

For at bevise sinusrelationerne kræver det, at man bruger arealformen for en trekant, altså T = 1/2*h*g :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2013 af exatb

Først udleder hun arealformlen for en vilkårlig trekant, derefter påviser hun forholdet mellem vinklerne og deres modstående sider.


Svar #3
23. maj 2013 af cillebaek (Slettet)

Okay... men er vi så enige om at hun også beviser arealformlen? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2013 af c_aastrup

#3, ja hun beviser arealformlen med sinus og udnytter den efterfølgende.


Svar #5
23. maj 2013 af cillebaek (Slettet)

Super tak :) 


Skriv et svar til: Sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.