Matematik

en olie

23. maj 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man har en olie bestående af 70 gram tomatkoncetrat med en næringsindhold på: protein: 3, kulhydrat: 10,2, fedt: 0,35 og i alt er det 55,95 kalorier. resten består af 100 g olie med fordelingen p: 0, k: 0, f: 100 og i alt 900 kcal.

Hvad er næringsindholdet for 100 gram af olien? (protein, kulhydrat, fedt og kcal?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af c_aastrup

En olie hvor udgangspunktet er 70 + 100 g?

Summer hver kategori, divider med 170 og gang med 100 


Svar #2
23. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, tak skal du have. Kan I også hjælpe mig med den her:

Man har en dressing med et næringsindhold der pr. 100 ml har protein: 1,4 g, kulhydrat: 8,6 g, fedt: 33,5 g og kalorier: 345 kcal.

Man vil gennem dressingen gerne indtage 150 kcal. hvor mange ml skal man spise? og hvor mange p, k og f har man gennem det antal kcal?


Svar #3
23. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

Faktisk hedder det: "Man vil gennem dressingen gerne indtage 175 kcal" og ikke 150. Kan I hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2013 af c_aastrup

100 ml har 345 kcal

1 ml vil have 3,45 kcal

175 kcal / 3,45 kcal pr ml = 50,72463768 ml

 


Svar #5
23. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

det kan jeg godt se, men kan du også forklare mig hvordan man gør med p k og f? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2013 af SuneChr

# 0

Brændværdier for

(I) kulhydrat  4 kcal/g

(II) protein 4 kcal/g

(III) fedt 9 kcal/g

Da har vi i 70 g tomatkoncentrat:

kulhydrat  10,2 g = 40,8 kcal

protein 3 g = 12 kcal

fedt 0,35 g = 3,15 kcal

100 g olie:

fedt 100 g = 900 kcal

Skal vi nu lave en 100 g blanding, skal vi have

70/1,7 g = 41,18 g tomatkoncentrat og 100/1,7 g = 58,82 g olie

Næringsindhold pr. 100 g olieblanding:

kulhydrat 10,2/1,7 g

protein 3/1,7 g

fedt 0,35/1,7 g + 100/1,7 g

Antal kcal kan nu beregnes v.h.a. (I) , (II) og (III) . 

 


Skriv et svar til: en olie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.