Matematik

undersøg om x=4 ved ligning

23. maj 2013 af hein121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

kvrod(x) + 2 = x + 3

jeg kan ikke finde ud af denne ligning, da jeg ikke ved hvordan man løser med kvadratrod.

håber der er en der kan hjælpe mig!

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af pppq (Slettet)

substituer x=4 i ligningen

kvrod(4) + 2 =2+3 <=>

2+2 = 5 <=>

4 = 5

Det ses således, at x=4 ikke er en løsning, da det ikke giver det samme på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2013 af SuneChr

# 0

Reducér til

√x  =  x + 1

For x ≥ 0 er venstresiden defineret og ikke-negativ. Højresiden er positiv. Derfor må der kvadreres på begge sider.

Den derved reducerede og ordnede 2.gr. ligning vil have negativ diskriminant, hvorfor ligningen ingen reel løsning har.


Skriv et svar til: undersøg om x=4 ved ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.