Matematik

differentialregning

23. maj 2013 af py2t7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Jeg kan ikke lige finde fremgangsmåden til denne opgave.

 

en funktion er f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1. Beregn f(1) og f '(1) og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2013 af PeterValberg

f(x) = x3 + x2

f'(x) = (x3 + x2)' = 3x2 + 2x

f(1) = 13 + 12 = 2

f'(1) = 3·12 + 2·1 = 5

Tangentens ligning er:  y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)  
indsættes ovenstående og x0 = 1 får du:

y = 5·(x - 1) + 2    ⇔    y = 5x -3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video fra FriViden.dk [ LINK ], hvor du
får metoden forklaret gennem et eksempel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.