Matematik

abolut tilvækst + relativ tilvækst

24. maj 2013 af deni0932 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen som kan forklar mig abolut tilvæst + relativ tilvækst .

Har prøvet at forstå lidt fra min mat bog, men det går ikke så godt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af SuneChr

Absolut vil sige, uden tilknytning til noget foregående. Fra 2 til 3 er en absolut vækst på (3 - 2) = 1 .

Relativ vil sige, med tilknytning til noget foregående. Fra 2 til 3 er en relativ vækst på (3 - 2)/2 = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Absolut er den rene tilvækst

Relativ er tilvæksten i forhold til noget (andet)

;-)


Svar #3
24. maj 2013 af deni0932 (Slettet)

ved stadig ikke helt hvordan jeg skal gør redde for det til eksamen?

 

Det eneste jeg har forstået er at relativ det er vækst i procent og at absolut er numerisk vækst ? 

men det vel ikke nok at som en redgørelse for hvad der forståes ved dem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2013 af lunkente (Slettet)

Du kan også fortælle hvilke funktioner der har hvilken slags vækst (hhv. x-værdier og y-værdier)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2013 af SuneChr

Lad os ta' et eksempel:

En taske1 er nedsat fra 1597 kr til 1300 kr.  En nedsættelse på 297 kr.

En taske2 er nedsat fra 995 kr til 698 kr.  En nedsættelse på 297 kr.

De to tasker er nedsat med det samme beløb, den absolutte nedsættelse.

Den relative nedsættelse for de to tasker er derimod:

taske1 :   297/1597 = 18,59%

taske2 :   297/995 = 29,84%

 


Skriv et svar til: abolut tilvækst + relativ tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.