Matematik

Højde af en figur.

24. maj 2013 af niklau5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven, det drejer sig om opg. c

 

hvordan finder man lige højden ?

 

 

Med venlig hilsen

Nikolai 


På forhånd tak. :D

Vedhæftet fil: opg 3.PNG

Svar #1
24. maj 2013 af niklau5 (Slettet)

Kan det passe at figuren er 93 cm høj ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2013 af SuneChr

Man skal finde højden h1  i det regulære tetraeder ABCD med sidelængden 50.

h  =  h1 + 2·25


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af SuneChr

# 2

h1  =  50·(√6)/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2013 af Stats

#1

Ja, det  passer´, i 2 dimensioner.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2013 af PeterValberg

#1 nej, højden i skulpturen er 90,8 cm

Udnyt at tetraede er en pyramide, hvorfor volumen af tetraeden kan bestemmes som:

Vt = (1/3)·ht·G = (1/3)·ht·TABC     (hvor ht er højden i tetraeden)

Grundfladens areal G (den grå flade) kan bestemmes som arealet af trekant ABC.
Dette gøres lettest med Herons formel, da sidelængderne (50) er kendte.

Volumen af en tetraede kan (i.flg. Wikipedia) bestemmes som: Vt = (1/12)·a·√2
hvor a er sidelængden i tetraeden (50).

Sæt de to udtryk for volumen af tetraeden lig med hinanden og bestem højden i tetraede ht

Vt = (1/3)·ht·TABC(1/12)·a·√2    (hvor a = 50)

Den samlede højde i skulpturen er højden ht af tetraden + 50 (2 gange radius for kuglerne)
jeg fik det til ca. 90,8 cm

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2013 af Stats

#5

Hvis der snakkes om 2 dim, så er svaret korrekt i #1, Udregn cirklens ligning til de to nederste cirkler, derefter anvender du en vektor, som har længden 50, med en vinkel på 60, for dernæst at konstruere den øverste cirkel. Udregn derefter f '(x)=0, og indsæt den værdi i f(x).

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven er netop et problem i 3 dim. Derfor er svaret i #5 korrekt.

Hvad beskriver funktionen f(x) ?


Skriv et svar til: Højde af en figur.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.