Fysik

foton mister energi

24. maj 2013 af denflittige (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan nogen hjælpe med denne opgave?

Beregn hvor meget en foton med bølgelængde på 630 nm mister i potentiel energi, hvis den falder 100 m.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Linnese (Slettet)

Efoton=(c*h)/λ

Beregn Efoton for både λ=630 nm og λ=100 nm.


Svar #2
24. maj 2013 af denflittige (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til formlen?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af Linnese (Slettet)

Hov undskyld, jeg fik ikke læst dit spørgsmål ordentligt, jeg troede der var foton energi. Jeg ved ikke, om formlen gælder for potentiel energi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at fotonens hvilemasse er 0 ,

ΔEpot = m·g·h


Skriv et svar til: foton mister energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.