Matematik

Fremskrivningsfaktor

25. maj 2013 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal op til den mundtlige prøve i matemetik på mandag og jeg har gennemgået mine spørgsmål grundigt nu.
Men nu sidder jeg og undrer mig lidt over noget.

Min lærer fortalte mig, at der er en forskel mellem fremskrivningsfaktoren: F= (1+r) og a i den eksponentielle funktion, som jo også er en fremskrivningsfaktor, men han havde ikke tid til at forklare det, da timen var slut.

Så nu vil jeg høre om der er nogle der ville være søde og forklare det for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af SuneChr

Den generelle forskrift

f(x)  =  b·ax

kan, når der er tale om renteformlen, omskrives til

f(x)  =  b·(1 + r)x

hvor fremskrivningsfaktoren a da er lig med (1 + r) .

I  (1 + r) kan man aflæse, med hvor mange procent b vokser.


Svar #2
25. maj 2013 af inger91 (Slettet)

Okay, det giver lidt mere mening nu. Tak!


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.