Matematik

Find K så ekstrema er nulpunkt

25. maj 2013 af nikonicolai (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig siddet længe og tænkt over denne opgave nu. Spørgsmål a kan jeg sagtens svare på, men spørgsmål b er jeg blank.

Mine overvejelser har gået på, om man måske skal tage et af ekstremaernes koordinatsæt og indsætte i funktionen eller noget lignende som skal give nul? :S

Håber en kan hjælpe.

Tusind tak for hjælpen på forhånd.

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af peter lind

Løs ligningssystemet

f(x) =0 og f'(x) =0


Svar #2
25. maj 2013 af nikonicolai (Slettet)

Så jeg skal sætte f(x) lig med f'(x)? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2013 af peter lind

Den ligning vil også holde; men det er ikke nok. Du må også bruge en af de andre ligninger i #1


Svar #4
25. maj 2013 af nikonicolai (Slettet)

Okay nu er jeg forvirret :D

Jeg kan ikke lige se hvordan det skal løses


Svar #5
25. maj 2013 af nikonicolai (Slettet)

Hvordan finder man værdien af K?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2013 af peter lind

Løs først ligningen f'(x) = 0 da den er uafhængig af k. (Det har du formodentlig gjort i spørgsmål a)  Sæt løsningerne ind i ligningen f(x) = 0. Det giver en ligning (eller rettere en for hver af ekstremaerne) til bestemmelse af k.


Svar #7
25. maj 2013 af nikonicolai (Slettet)

Så får jeg k=-80 og k=52

Men det passer ikke helt når jeg tegner grafen


Svar #8
25. maj 2013 af nikonicolai (Slettet)

Så fik jeg det til at passe, så k=28

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den anden løsning er k = -80 .


Skriv et svar til: Find K så ekstrema er nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.