Matematik

Polynomier

25. maj 2013 af hejmedddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har tilk de mundtlige spørgsmål fået den her spørgsmål som jeg ikke er helt med på:

Giv eksempler på andengradsligninger, der kan løses uden brug af den generelle løsningsformel.

Nogen, der kan komme med eksempler, og i må meget gerne henviser til links


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af SuneChr

ax2 + bx  =  0   ⇔   x(ax + b)  =  0        Her benyttes 0-reglen.

ax2 + bx + c  =  0    ⇔   ( p/q uforkortelig og rod i heltalligt polynomium  ⇒  p går op i c  ∧  q går op i a )

x2 + bx + c  =  0   har rødderne  p og q    ⇔    p + q  =  - b   ∧   pq  =  c

a(x - x1)(x - x2)  =  0         0-reglen.


Svar #2
25. maj 2013 af hejmedddi (Slettet)

Har du eventuelt et link til nulreglen


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.