Matematik

Reducering

25. maj 2013 af hashim23 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

jeg hedder Mohammad Hasham og har brug for hjælp til at forkorte regnestykker.

der er en opgave jeg ikke forstår som ser således ud: 3(χ-2) + 3 (1-χ) jeg håber jeg får resultatet og du forklarer mig hvordan du kom frem til resultatet.

Håber jeg for et hurtigt svar

Mohammad :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2013 af Kemi1996 (Slettet)

3(x-2) + 3(1-x)

3*x - 3*2 + 3*1 - 3*x

3x - 6 + 3 - 3x

-6 + 3

= -3


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2013 af SuneChr

Når noget står udenfor en parentes, skal alle led ganges.

Vi har    3·(x - 2)  =  3·x + 3·(- 2) 

og         3·(1 - x)  =  3·1 + 3·(- x)

Så det bliver 

3·(x - 2) + 3·(1 - x)  =  3·x + 3·(- 2) + 3·1 + 3·(- x)  =  3x - 6 + 3 - 3x  =  - 3     


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.