Matematik

Sammenhæng mellem hældningskoefficienterne for to linjer, der står vinkelrette på hinanden

26. maj 2013 af ASnacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal vise en formel for sammenhængen mellem hældningskoefficienterne for to linjer, der står vinkelrette på hinanden, men jeg har ikke rigtig nogen anelse om hvordan jeg gør. Jeg har kigget på ortogonale linjer, og vinkel mellem to linjer, men kan ikke helt perspektivere det til sammenhængen mellem hældningskoefficienterne for to linjer, der står vinkelrette på hinanden.

 

Håber der er nogen der kan hjælpe, og siger på forhånd mange tak!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af mathon

                  l:     y = ax + b   med retningsvektor rl = [1,a]                               

                  m:  y = cx + d   med retningsvektor rm = [1,c]     

    l ⊥m giver

                                  rlrm = 0

                                  [1,a] • [1,c]  = 1·1 + a·c = 0

                                  a·c = -1

   For to ortogonale linjer - begge med hældningskoefficient forskellig fra 0 -
   er produktet af deres hældningskoefficienter lig med -1.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem hældningskoefficienterne for to linjer, der står vinkelrette på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.