Matematik

Relativ tilvækst i potenssammenhænge

26. maj 2013 af Iea (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave om potenssammenhænge, hvor jeg skal gøre rede for hvordan den relative tilvækst af y afhænger af den relave tilvækst af x.
Jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af SuneChr

Man har

f (x)  =  b·xa

f (x·(1 + r))  =  b·(x·(1 + r))a  =  b·xa·(1 + r)a

Heraf ses, når x får tilvæksten  (x·r)  øges f (x) med en faktor (1 + r)a

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af mathon

Du har
                                 y = b • xa

    hvoraf
                                 y2/y1 = (x2/x1)a

relativ y-tilvækst
                                (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = (x2/x1)a - 1

                 

                                                
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af sherryOme (Slettet)

.

 


Svar #4
26. maj 2013 af Iea (Slettet)

MAnge tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af mathon

                                 y2/y1 = (x2/x1)a

udtrykkes ofte
                                 1+ry = (1+rx)a
eller
                                 Fy = Fxa

 


Skriv et svar til: Relativ tilvækst i potenssammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.