Matematik

Hjælp!!

26. maj 2013 af Juliehansen17 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej alle dejlige mennesker:-).
Jeg sidder med en ligning jeg ikke kan løse. 4x + 15 -7 = 16
Håber i kan hjælpe mig. Jeg skal ikke have svaret, men bare en måde jeg kan løse ligningen på.
På for hånd tak:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af ibibib (Slettet)

Kender du regnereglerne for løsning af ligninger?

Læg samme tal til på begge sider af lighedstegnet, osv....

Denne ligning kan du løse ved at trække 15 fra på begge sider, derefter lægge 7 til på begge sider og til sidst dividere med 4 på begge sider.


Svar #2
26. maj 2013 af Juliehansen17 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Kan du lave en formel?:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af ibibib (Slettet)

Der er ikke formler til at løse ligninger. Du skal i stedet for samle led med x på den ene side af lighedstegnet og led uden x på den anden side. Se her:

4x + 15 – 7 = 16

  Du trækker 15 fra på begge sider af lighedstegnet

4x + 15 – 15 – 7 = 16 – 15

4x – 7 = 1

  Du lægger 7 til på begge sider af lighedstegnet

4x – 7 + 7 = 1 + 7

4x = 8

  Du dividere med 4 på begge sider af lighedstegnet

4x/4 = 8/4

x = 2

 


Svar #4
26. maj 2013 af Juliehansen17 (Slettet)

Tusind tak har forstået det nu. Mange tak igen:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af Tugb0053 (Slettet)

4x(+15-7)=16

4x+8-8=16-8

4x=8

4/4x =8/4

x=2

 


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.