Matematik

Cirklens ligning

26. maj 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey ! Kan i hjælpe mig med følgende:

Bestem en ligning for cirklen når den har centrum i punktet; 

C(1,-2) og punktet P(5,1) ligger i cirklen?

 

jeg kender til cirklens ligning, og med Cpunktet som centrum vil der stå:

(x-1)2 + (y+2)2=r2

Hvordan kommer jeg videre?

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. maj 2013 af mathon

teksten er vel:

         C(1,-2) og punktet P(5,1) ligger på cirkelperiferien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af Yang (Slettet)

Cirklens radius må være afstanden fra det ene punkt til det andet punkt. Denne fås ved brug af afstandsformlen

ICPI=r=√((5-1)2+(1-(-2))2)=√(42+32)=√(16+9)=√25=5

Cirklens ligning er således:

(x-1)2+(y+2)2=52

 


Svar #3
26. maj 2013 af peter09 (Slettet)

# 1 skrev forkert ! der står,at punktet P ligger på cirklen 

#2 tak for svar ! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2013 af Yang (Slettet)

Jeg tror, du har misforstået, Mathon. Mathon prøver egentlig bare at konkretisere det yderligere, så der ikke opstår nogle misforståelser :-) 


Svar #5
26. maj 2013 af peter09 (Slettet)

fint fint :)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.