Matematik

mere trigonometri

26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med opgave B her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af mathon

 

                              |AC| = b = (a2 + c2 - 2ac•cos(B))1/2

                              A = sin-1(a • (sin(B)/b))


Svar #2
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

hvad er det for en formel du bruger der?

Kan man ikke opstille:

T = ½ cb sin(A)

5 = ½ 6,19b sin(A), regne A og isolere b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Opgave a: 

Du bestemmer AC ced hjælp af pythagoras' sætning

Vinkel A kan du bestemme ved hjælp af både sinus- og cosinusrelationen - du skal dog først have bestemt linjestykket, AC.

 

Opgave b: 

Du skal bruge areal-formlen til at bestemem AE... Det er denne T = 1/2 * AE *AB*sin(A) 

 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2013 af peter lind

b) Brug at arealet af en trekant er ½*produktet af længden 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af mathon

 

            Arealet af trekant ABC er ikke 5.

            Arealet af trekant ABE er 5,


      Du må altså ad anden vej beregne vinkel A og |AC|.

 

              |AE| c • sin(A) = 2T

              |AE| = 10 / (6,19 • sin(A))

 


Svar #6
26. maj 2013 af cecilied34 (Slettet)

Kan man ikke sige:

5 =  ½ * 6,19 * b * sin(A)? Og så isolere b i den?

Det har jo ikke noget med ABC at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Jo, det er sådan du skal regne opgaven... Du skal bare sørge for at skrive "|AE|" og ikke b :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2013 af mathon

                             |AC| = b = (10,302 + 6,192 - 2•10,30•6,19•cos(113º))1/2 = 13,94

                              A = sin-1(10,30 • (sin(113º)/13,94)) = 42,9º


                               |AE| = 10 / (6,19 • sin(42,9º)) = 2,37


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Cos-relation:   |AC| = 13,94


Sin-relation:   A = 12,87 gr.
 

1/2*4,21*|AE| = 5............|AE| = 2,37

Skitse vedhæftet

;-)
 

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: mere trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.