Matematik

hvad bruger man sinus, cosinus og tangens til?

27. maj 2013 af deni0932 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

De benyttes i omfatende grad i forbindelse med beregning af ukendte stykker i trekanter.


Svar #2
27. maj 2013 af deni0932 (Slettet)

hvis vi tager sinus

 

jeg har en vilkårlig trekant. 

jeg kender 2 vinkler og en kendt side. 

 

A= 69 

B=39

og lille b=6,4 

 

jeg bruger følgende formel til at regne ud :

 

a/sin(69)=6,4/sin(39)

isolerer a

6,4*sin(69)/sin(39) =9,4 

 

hvad har jeg så regnet ud?


Svar #3
27. maj 2013 af deni0932 (Slettet)

ej.. så har jeg regnet lille a ud. hvor er jeg dog dum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2013 af Lone110 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2013 af mathon

 

                           c  =  b • cos(A)  +  a • cos(B)

                         


Skriv et svar til: hvad bruger man sinus, cosinus og tangens til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.