Matematik

Retvinklet trekanter

15. juni 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

For at være vil jeg lige spørge om der er forskel på:

cos(v)=(hosliggende katete)/hypotenusen
sin(v)=(modstående katete)/hypotenusen
tan(v)=(modstående katete)/(hosliggende katete)

og på:

cos(A)=b/c
sin(A)=a/c
tan(A)=a/b

Så vidt jeg har forstået er der ikke forskel på dem.. ?

På forhånd tak!


Svar #1
15. juni 2013 af nejvelda

... fordi

cos(v)=(hosliggende katete)/hypotenusen = cos(A)=b/c

sin(v)=(modstående katete)/hypotenusen = sin(A)=a/c

tan(v)=(modstående katete)/(hosliggende katete) = tan(A)=a/b

Eller er jeg forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2013 af lglglgmama (Slettet)

#1

Rigtigt 


Svar #3
15. juni 2013 af nejvelda

Takker!


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2013 af Stygotius (Slettet)

skulle vi sige "retvinklede trekanter".................


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

En retvinklet trekant

Flere retvinklede trekanter

:-)


Skriv et svar til: Retvinklet trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.