Fysik

Effektforhold for forstærkere

16. juni 2013 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår ikke effektforholdene for en forstærker, og hvad er en forstærker? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af hesch (Slettet)

En forstærker kan være mange ting:  Servoforstærker, bremsefortærker, audioforstærker, osv.  Eksempel på audioforstærker her:

https://www.google.dk/search?q=forst%C3%A6rker+diagram&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xda9UePJEISMswaV4oAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=665#facrc=_&imgrc=G0jCTVd-sdA-qM%3A%3Bwn3h8kfPWaM84M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg186.imageshack.us%252Fimg186%252F530%252Fbalbuffer90.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fnerds.dk%252Fboard%252Fviewtopic.php%253Ff%253D31%2526t%253D4782%3B640%3B401

En sådan modtager et vekselspændingssignal signal på 1 VRMS, og man ønsker nu, at den skal drive en højttaler ( 8Ω ) med en effekt på op til 60W, og man har så for udgangen:

P = U2 / R  ⇒ 

URMS = √( P * R ) = 22V   ⇒

IRMS = URMS / R =  2,75A

Hvis man antager at forstærkerens indgangsmodstand = 10 kΩ, finder man tilsvarende for indgangen at:

P = 0,1 mW

URMS = 1 V

IRMS = 0,1 mA

Så man har derfor forstærkning, A, til:

Aspænding = 22 V / 1 V = 22

Astrøm = 2,75 A / 0,1 mA = 27500

Aeffekt = 60 W / 0,1 mW =600000.


Skriv et svar til: Effektforhold for forstærkere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.