Matematik

Hvordan finder jeg arealet af en ligesidet trekant, når jeg kun har højden?

16. juni 2013 af EmilJensen7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde arealet af en ligesidet trekant.

Det eneste jeg får afvide er, at højden på den ligesidede trekant er 8,1 cm.

 

Håber du/i kan hjælpe mig.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Højden har allerede delt den i to retvinklede trekanter for dig.

Og trekantens vinkler er 60 grader

:-)


Svar #2
16. juni 2013 af EmilJensen7 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

tan60 = h/(g/2)


g/2 = h*tan60 = 8,1 * tan60 = 14,03

A = h*(g/2) = 8,1*14,03 = 113,6

:-)


Svar #4
16. juni 2013 af EmilJensen7 (Slettet)

Jeg får arealet til 38,07 ??

0,5*8,1*9,4 = 38,07

Det skal lige siges at jeg tegnede trekanten op, og målte derefter grundlinjen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

tan60 = h/(g/2)


g/2 = h/tan60 = 8,1/tan60 = 4,68

A = h*(g/2) = 8,1*4,68 = 37,9

:-)


Svar #6
16. juni 2013 af EmilJensen7 (Slettet)

Fatter intet af det der :-) Så klog er jeg heller ikke.

Er 38,07 forkert?


Svar #7
16. juni 2013 af EmilJensen7 (Slettet)

Areal

1/2 * h * g

h = 8,1

g = 9,4


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man løser opgaven ved beregning, ikke ved tegning og opmåling.

Beregningerne er vist i #5. Man beregner grundliniens længde, hvorefter man kan beregne arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får højden til 3,95.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvordan kan man det, når den er givet til 8,1?


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg arealet af en ligesidet trekant, når jeg kun har højden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.