Matematik

Kursen

16. juni 2013 af Daxui (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, det med kurser osv. er jeg ikke særlig god til, mon der var nogen derude der kunne hjælpe mig lidt på vej??

 

Sandwich - 30 danske kroner.    - 35 svenske kroner.

Øl - 20 danske kroner.  - 25 svenske kroner.

Cola - 15 danske kroner.  - 20 svenske kroner.

Vin - 40 danske kroner. - 45 svenske kroner.

Kaffe - 10 danske kroner. - 12 svenske kroner.

 

4 sanwich, 1 øl , 1 flaske vin, 4 colaer, 2 kaffe. = 260 danske kroner. - 314 svenske kroner.

 

Spørgsmålet lyder således : Vis med en beregning, om det bedst kan betale sig at købe med danske kroner eller med svenske kroner.

 

!!!PS: Lad helst være med at give mig svaret, men fortæl mig hvad/eller hvordan jeg kan regne opgaven ud, tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at kende kursen på svenske kroner. Omregn 260 danske kroner til svenske kroner, og sammenlign den omregnede pris med prisen i forretningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2013 af SuneChr

# 0

Med lidt regnekunst, som dog ikke ligger på niveau 8. klasse, og som kaldes regression, kan man finde en kurs, der tilnærmelsesvis passer til beløbene i danske og svanske penge. Såfremt der er anvendt en fast kurs for sammenligning af de nævnte forbrugsvarer, er kursen    83,0682 , hvilket vil sige, at 100 sv.kr. = 83,0682 da.kr. For nogle af varerne kan ud fra denne kurs bedst betale sig at give i danske, andre i svenske kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2013 af 123434 (Slettet)

f.eks. ved øl. 20 danske kroner=25 svenske. 1 svensk krone=1,25. Her vil det da bedst betale sig at betale med danske kroner?


Skriv et svar til: Kursen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.