Matematik
Cos til vinkler bevis
Hej
Hvordan vil man bevise cos(a)=b2+c2-a2/2bc?
Kan ikke finde fremgangsmåden på nettet
Svar #1
17. juni 2013 af mette48 (Slettet)
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1359497
Du har lavet samme fejl, som beskrevet i tråden, du har nemlig også glemt parentesen om tælleren
Svar #2
17. juni 2013 af nielsenHTX
så kan du ikke have søgt særlig længe... http://www.google.dk/#safe=off&sclient=psy-ab&q=cosinusrelationen&oq=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47883778,d.bGE&fp=dbb821a94193e9c2&biw=1280&bih=631&pf=p&pdl=300 i første link er det gennemgået.
Svar #3
17. juni 2013 af simonlinn (Slettet)
Så der er ikke forskel på
cos(a)=(b2+c2-a2)/(2bc)
og
a2=b2+c2-2ac*cosA
Den ene er jo til beregning af vinkler og den anden er beregning af sider. Er der ikke to forskellige beviser for disse?
Svar #4
17. juni 2013 af RRK (Slettet)
#3
Nej, som du kan se af linket i #1, kan man omskrive på den ene og derved få den anden - det er samme formel. Grunden til man har den i to udgaver er at det manuelt er nemmere.. :)
Svar #5
17. juni 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)
#3
Se her:
cos(A)=(b2+c2-a2)/(2bc) | Vi starter med at gange med 2bc på begge sider for at fjerne brøken.
2*b*c*cos(A) = b2+c2-a2| Vi lægger a2til på begge sider:
a2 + 2*b*c*cos(A) = b2 + c2| Vi trækker 2*b*c*cos(A) fra på begge sider:
a2 = b2 + c2- 2*b*c*cos(A)
Og dermed har vi vist, at vi kan gå fra den ene til den anden.
Skriv et svar til: Cos til vinkler bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
