Fysik

Omskrivning af bølgeformlen

17. juni 2013 af erinaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

har denne omskrivning af bølgeformlen for lyd:

λ=V·T

en egentlige bølgeformel ser sådan ud:

v=λ·f

vi ved også at:

T = 1/f          og          f = 1/T 

men mit spørgsmål er: hvordan kommer man fra 

v=λ·f    til   λ=V·T ??????

har prøvet selv, men kan ikke komme frem til et resultat.

 

På forhånd Tak :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af peter lind

Indsætter du f=1/T i formlen får v=λ*(1/T) Ganger du den ligning med T får du det ønskede


Svar #2
17. juni 2013 af erinaa (Slettet)

#1


Indsætter du f=1/T i formlen får v=λ*(1/T) Ganger du den ligning med T får du det ønskede

hvad mener du helt præcist? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2013 af peter lind

Hvad er du usikker på ?


Svar #4
17. juni 2013 af erinaa (Slettet)

#3


Hvad er du usikker på ?

hvad mener du med "indsætter du f=1/T i formlen" ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2013 af peter lind

Det betyder at du i formlen v = λ*f erstatter f med 1/T


Svar #6
17. juni 2013 af erinaa (Slettet)

sådan? 

v=λ*(1/T)  

v=λ*(1/T)·T

λ = v·T

eller er jeg helt forkert på den? :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2013 af peter lind

I ligningen v=λ*(1/T)·T skulle du også have ganget med T på venstre side så det bliver v*T=λ*(1/T)·T ellers er det korrekt


Svar #8
17. juni 2013 af erinaa (Slettet)

okay! 

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Omskrivning af bølgeformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.