Fysik

Gravitationskraft Jord-måne

17. juni 2013 af roadtoperdition (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal til fysik c eksamen imorgen og jeg vil udregne gravitationskraften mellem jord og måne med denne formel:

F=G*M1*M2/R^2

Jeg kommer tit til at lave fejl i formler, så jeg ville høre om nogen kunne se om det jeg har gjort er rigtigt.

F er gravitationskraften mellem legemerne, G er gravitationskonstanten, M1 og M2 er de to legemers masser og R er afstanden i mellem dem. 

jeg har indsat de forskellige værdier

F= 6,67*10^-11* 5,98*10^24 kg*7,349*10^22 kg/150.000.000km

F = 2,5161*10^30    m^3/s^2*km

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af peter lind

Jeg har ikke kontrolleret udregningerne eller tallene. Du bør omregne alt til SI systemet. Afstanden mellem  jord og måne skal kvadreres


Svar #2
17. juni 2013 af roadtoperdition (Slettet)

Tak for svar. Jeg kender ikke til SI systemet desværre og jeg ved heller ikke hvad kvadreres betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2013 af peter lind

SI er det system du normalt regner med enhederne kg, meter og sekund. At kvadrerer betyder at opløfte i anden potens kommer af kvadrat


Skriv et svar til: Gravitationskraft Jord-måne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.