Matematik

Stamfunktioner til polynomier - HJÆLP

18. juni 2013 af argu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg skal gøre rede for de regneregler, der sætter os i stand til at bestemmer stamfunktioner til polynomier.

Hvad er præcis det præcis for nogle regneregler?


Forslag til evt. gennemgang af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tænk på, at polynomier er sammensat af led af typen a·xn . Derfor er de regneregler, man benytter, disse

∫ a·f(x) dx = a · ∫ f(x) dx     (stamfunktion til en funktion ganget med en konstant a)

∫ (f(x) + g(x)) dx = ∫ f(x) dx + ∫ g(x) dx    (stamfunktion til en sum af funktioner)

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k    (stamfunktion til en potensfunktion)


Skriv et svar til: Stamfunktioner til polynomier - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.