Kemi

beregning af q, w, delta H og delta U

18. juni 2013 af zico06 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

jeg har brug for noget hjælp til at løse denne opgave.

opgaven går ud på at man har en bestemt væske med fordampningsenthalpien ΔvapHΘ = 26,0 kJ/mol. 

beregn q, w, ΔH og ΔU svarende til at 0,50 mol fordampes ved et konstant tryk på 1 atm. Antag at gassen opfører sig som en ideal gas. forklar hvorfor resultatet er uafhængig af trykket.

indtil videre har jeg kun fundet q og w, men er usikker på om jeg har fundet resultatet rigtigt:

q = ΔvapHΘ * nfordampes = 26,0 kJ/mol *0,50 mol = 13,0 kJ

q = w --> w = 13,0 kJ

Det jeg ikke kan finde ud af er, hvordan jeg beregner ΔH og ΔU ud fra de givne oplysninger.

Jeg kender ligningen ΔU = q + w, men jeg har en facit liste, der giver tallene 13,0 kJ ; -1,0 kJ ; 12,0 kJ som svar i den givne rækkefølge.

Håber at der er nogen, der gider hjælpe mig med at forstå :)


Skriv et svar til: beregning af q, w, delta H og delta U

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.