Matematik

Trekant

18. juni 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I en trekant ABC er

AB = X

BC = x/3

AC 3x/4

Bestem <A (Kan ikke tegne tegnet på computeren, håber i forstår hvilket tegn det er)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de tre sidelængder med x som længdeenhed. Benyt en af cosinusrelationerne til at beregne vinkel A

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc) ,

hvor man indsætter de kendte siders længder, c = x , a = x/3 , og b = (3/4)x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Da man ikke har osinusrelationerne i 8.klasse kan jeg ikke se nogen mulighed for at løse opgaven.

Pythagotas passer ikke her, så det er ikke en retvinklet trekant.


Svar #3
19. juni 2013 af Gliates (Slettet)

#1

Kan du forklare yderligere, idet  jeg ikke forstår hvad du mener. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Eftersom trådstarter tidligere har stillet spørgsmål til STX Mat B eksamensopgaver, for eksempel https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1339262 (også klassificeret som 8. klasse), finder jeg det vanskeligt at fæste alt for meget lid til den slags oplysninger.

Men jeg er da enig i, at opgaven, som i øvrigt har været diskuteret mange gange her i matematikforum, nok ligger ud over 8. klasses pensum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad forstår du ikke i svaret i #1. Kender du til cosinusrelationerne for den generelle trekant?


Svar #6
19. juni 2013 af Gliates (Slettet)

 

En anden gang opretter jeg kun spørgsmål til opgaver, som er beregnet til ottende-klasses pensum

Beklager hvis jeg har spildt jeres tid. 

Der kommer jo sikkert også et tidspunkt hvor jeg skal på gymnasiet, og så skal jeg nok lære det til den tid. 

Jeg takker for hjælpen

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du bør vel snarere vurdere, hvorvidt du spilder din egen tid ved at se på opgaver uden at sætte dig ind i teorien, der skal benyttes i de opgaver.


Svar #8
19. juni 2013 af Gliates (Slettet)

Det har du helt ret i.

Ved ikke hvorfor, er bare meget interesseret i at lære, selvom jeg har fundet ud af jeg skal tage det lidt med ro, da det nok skal komme

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det skal du bestemt også blive ved med. Jeg vil bare foreslå, at du forsøge at lære om de emner, hvorom de opgaver handler, som du synes er interessante.

I opgaver med trekantberegninger (som denne opgave), skal du starte med at lære sinus og cosinusfunktionerne og hvorledes de benyttes i retvinklede trekanter. Derfra går man så videre til trekanter, der ikke nødvendigvis er retvinklede.

Jeg ved ikke, om du kender til et web-site som www.frividen.dk ; der kan du sikkert finde vejledning inden for de emner, der har din interesse.


Svar #10
19. juni 2013 af Gliates (Slettet)

Ok

Frividen vil jeg benytte noget mere af i fremtiden, da det ser ud som en side jeg kan lære rigtig meget af

Tak


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.