Matematik

Ret linje, vektorer.

19. juni 2013 af Nikgi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg er igang med forberedelse til mundtlig matematik eksamen på A niveau.

Jeg er ret godt igang med alle de 20 spørgsmål, og jeg er nu kommet til nummer 15, og er gået lidt i stå. Spørgsmålet lyder som følgende.

Der ønskes behandling af den rette linje, herunder ligning for en ret linje i planen og skæring mellem linjer.

 

Jeg var godt igang med ligningen for en ret linje, men jeg kom så i tanke om at det skulle være for vektorer, så jeg kom fra det igen.
Er der nogen som har været inde og behandle dette spørgsmål før, eller nogen som kan besvare det. 

Ville være en stor hjælp så jeg kan komme videre, og blive klar til hue eksamen på mandag :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2013 af peter lind

Parameterfremstillingen for en ret linjer er gived ved vektorfremstillingen OP = OP0+v*t hvor P er et punkt på linjen, OP er stedvektoren for P, OP0 er stedvektoren for et fast punkt på linjen, v er en retningsvektor og t∈R er en parameter


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2013 af RRK (Slettet)

Du kan snakke om de to former af linjens ligning - ax + by + c = 0 & y = ax + b
Hvilke egenskaber de hver især har - en god idé at bevise én af indsættelsesformlerne.. :)

Derudover parameterfremstillingen for en ret linje..

Håber det kunne bruges :)


Skriv et svar til: Ret linje, vektorer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.