Matematik

Vækstmodeller og differentialregning

20. juni 2013 af dianaherdn (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej,

jeg læser til mundtlig  Matematik A og ved ikke hvordan skal jeg svar på dette sp.:

Vækstmodeller og differentialregning

Du skal gøre rede for linære vækst, ekponentiel vækst, potensvækst. I redegørelsen skal du inddrage differentialregning.

 

Sådan !!!

jeg har tænk mig at beskrive de funktioner hver for sig men hvordan innddrager jeg differentialregning?

Ved nogen om det?

vh Diana


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2013 af mathon

 

                         Du differentierer simpelthen de tre funktioner af tiden og konkluderer.

                         f '(t) er væksthastigheden


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. juni 2013 af mathon

lineær model
                                      f(t) = a•t + b

                                      f '(t) = a                  

       væksthastigheden er konstant uanset t       

 

 

eksponentiel model
                                      f(t) = y = b • at

                                      f '(t) = ln(a) • y          

       væksthastigheden er proportional med y

 

 

potensiel model
                                      f(t) = y = b • ta

                                      f '(t) = a • (y/t)                

       væksthastigheden er er proportional med forholdet mellem y og t

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2013 af SuneChr

Du skal vide, hvor i væksthierarkiet de nævnte modeller befinder sig. Den model, hvor  f (x) vokser langsomst, står nederst i hierarkiet og så bygger man ind i hierarkiet, med den, der følger efter, .............


Svar #4
20. juni 2013 af dianaherdn (Slettet)

1000 tak til Jer, men jeg er ikke med svar #3, hvad for et væksthierarki snnaker du? Kan du uddybbe lidt mere.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2013 af mathon

#4
          genlæs #3


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juni 2013 af mathon

se eventuelt denne tråd [ LINK ]

---


med venlig hilsen

Peter Valberg

 


Skriv et svar til: Vækstmodeller og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.