Debat

Gymnasiestart!

07. august 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen.
Jeg skal starte på gymnasiet her om et par dage, hvilket bliver helt nyt. Dog har jeg nogle spørgsmål ang. første skoledag. Hvad skal jeg egentlig medbringe (stor taske m.m), synes det er ret underligt, at der ikke står andet end, 2'gere og 3'gere kommer til at underholde os. 

Derudover tænker jeg på, når vi egentlig begynder på timerne og noterne, hvor er det så bedst at skrive sine notater henne (pc eller i et hæfte). Hvis vi nu skulle til en skriftlig matematik termin og gerne må medbringe notater med. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2013 af Gymnasieven (Slettet)

Det eneste jeg havde med til første skoledag i 1.g var en pose/taske til bøger og nogle blyanter. Mener vi fik et hæfte hvor der stod noget om hvad der skulle ske den første dag, og det næste halve år.

Ved ikke hvordan  det er på din skole, men på min første dag (så vidt jeg husker) startede rektor med at holde en tale, derefter gik vi ud i klasserne hvor vi blev præsenteret for vores tutorer, vores teamlærer og selvfølgelig vores klassekamerater. Vi havde et oriteringsløb på skolen og omegn. Og så mener jeg ikke vi lavede så meget mere. 

Det er forskelligt hvordan jeg tager notater det fleste timer bruger jeg dog hæfte, da jeg synes jeg lærer det bedre ved at skrive i hånden  end på papir. Men ellers er det bare med at finde ud af hvordan du lærer bedst og hvad er mest effektivt. I timer som f.eks. matematik og fysik oplever jeg at vi ofte skal tegne figurer og det er nemmere og hurtiger (for mig) at gøre i hånden. Men i nogle som oplever jeg at der skal skrives meget og hurtigt, og det er så bedst at gøre på computer da det går hurtigere, og man ikke får krampe i hånden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvis du let får skrivekrampe, kan det skyldes, at du ikke har lært, hvordan man holder korrekt på en blyant eller kuglepen: http://videnskab.dk/krop-sundhed/skrivekrampe-bekaempet-med-fire-ugers-pause


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. august 2013 af Lividia (Slettet)

Efter KUN at have skrevet noter på papir i 1.g

skiftevis computer og papir i 2.g

og til slut KUN computer i 3.g

så kan jeg sige at det er en del nemmere at skrive på computer, hvis du er hurtig på tasterne. Desuden kan du på mange computere søge efter bestemte ord eller sætninger i dine dokumenter, som kan være en fordel, hvis din lærer spørger om noget i timen angående et tidligere emne, eller ved for eksempel en terminsprøve. Mange lærer forskelligt alt efter deres noteteknik, derfor er mit råd at vide nøjagtig hvordan du bedst lærer og finde et system, og holde dig til det. Jeg havde i hvert fald noget af en krise med de blandede noter. :) 

 

Desuden angående den første dag, så behøver du egentlig ikke særlig mange ting. I får sandsynligvis nogle papirer(måske enkelte bøger) ellers er resten af dagen informationer omkring gymnasiet, og bare at lære hinanden at kende. 


Skriv et svar til: Gymnasiestart!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.