Dansk

Novelle hjælp

10. september 2013 af Dast45 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey alle.. Jeg skal skrive en novelle til om et par uger :) Har skrevet dette indtil videre, jeg syntes der mangler noget og den er lidt skæv :/

Venligst hjælp mig og evt. komme med et par  forslag. Tak på forhånd :)

Han kom ud af toilet døren efter 1 time, slog ned i bordet og råbte med en hæs og krassende stemme. "Vi flytter! ". Hun så ondt på ham og sagde "Har du nu drukket igen!?" råbte hun. "Vi har jo ingen penge" sagde hun.I det samme øjeblik bevægede han sig hen imod den slidte og støvede mørke sofa og lagde sig til at sove. Hun vræssede af ham og gik oven på, tændte for fjernsynet og så 3 afsnit af Cake Boss før hun faldt i søvn. Næste morgen vågnede hun og begyndte at lede efter ham, men han var ikke til at finde. Hun gik hen og fandt et gammelt billede af hendes mor, "stakkels far" tænkte hun. Ind af døren kom han med 2 flasker vodka i hånden og begyndte at råbe at skrige så slemt at én af naboerne kom hen til hende og spurgte om alt var okay "Han har bare lige kommet hjem fra en vild fest, ikke noget slemt". svarede hun med en blid stemme og et smil på læben. Hun slæbte ham hen af det beskidte halv brune gulv, til sofaen hvor han faldt i søvn. Hun tog tøj på og gjorde sig klar til at gå på arbejde. Hun tjente 66 i timen, og arbejdede 14 timer om ugen, ved siden af hendes skole. Det var lige akkurat nok til at betale huslejen på 2500 om måneden. På vej ud af døren møder hun fru Mattesen på gangen "Goddag Caroline, hvordan har din far det?" Fru Mattesen var den eneste der kendte til hendes mors død og hendes fars sorg. "Det svinger lidt men ellers skal det nok gå" sagde hun med et smil på læben, fru Mattesen var den eneste person hun havde som ven af alle beborene, nogle gange kom hun med mad til dem og vaksede deres tøj. "Det var godt at høre, pas nu på dig selv ikke Caroline" Hun kunne ikke takke fru Mattesen nok for det hun gjordt for dem. "Det skal jeg nok fru Mattesen" sagde hun og skyndte sig at tage på arbejde. Hun gik 15 minutter før tid fordi hun skulle nå at købe en lotto kupon med hjem. "Èn onsdags lotto tak" sagde hun til ekspedienten der stod i kassen. "Der var du heldig, tallene bliver råbt op om 3 minutter, du kan sidde her og se dem hvis du har lyst " sagde ekspedienten og kiggede på hende. " Tak skal du have " svarede hun med et smil på læben. Hun gik hen imod tv'et for at se kuglerne med tallene trille ned igennem røret. Hun har altid været fascineret af det og har set lige siden hun var 4 år. Da 6 kugler var blevet valgt blev hun hel tavs.  Hun har fået 6/7 rigtgie, den sidste kugle triller ned og hun råber op. Hun tager cycklen og skynder sig hjem for at fortælle den gode nyhed. Hun kommer brasende ind af døren og råber "Vi kan flytte, vi kan flytte!! jeg vandt i lotto!" han var ikke i stuen heller ikke på toilettet, hun går ovenpå og sparker døren ind til soveværelset og råber "FAR VI KAN..."


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af mmo1 (Slettet)

Kommafejl er der også, men er selvfølgelig helt i orden! :)

en time* (helst stave til det når det er tal under 13)

han slog ned i bordet*

Hun så ondt på ham og sagde "Har du nu drukket igen!?" råbte hun.  Du skriver hun sagde, men til sidst skriver du hun råber. Sætningen skal være sådan her: Hun så ondt på ham og råbte "har du nu drukket igen?".

tændte for fjernsynet og så 3 afsnit af Cake Boss før hun faldt i søvn. (er det nødvendigt at have med?)

og begyndte at råbe og* skrige så slemt at en* af naboerne kom hen til hende

 at betale huslejen på 2.500* om måneden.

fru Mattesen var den eneste person hun havde som ven af alle beboerne*

"Det var godt at høre, pas nu på dig selv ikke Caroline"  det skal lige efter svaret "Det svinger lidt men ellers skal det nok gå" sagde hun med et smil på læben. og bagefter kan du så skrive  fru Mattesen var den eneste person hun havde som ven af alle beborene, nogle gange kom hun med mad til dem og vaksede deres tøj.

købe en lottokupon* med hjem

 "Der var du heldig, tallene bliver råbt op om tre* minutter, du kan sidde her og se dem hvis du har lyst " Hvis det skal være rigtigt så kan man købe onsdagslotto til klokken 18, men tallene bliver først taget op nogle timer efter. Op til dig om du stadig vil have det med.

 og har set det* lige siden hun var fire* år.

Da seks kugler var blevet valgt blev hun hel tavs.

Hun tager cyklen*

Du skal lige læse det i gennem til næste gang.

Du kan sagtens selv finde ud af at fortsætte sætningen, tror mere det har noget at gøre med at du er dovn?


Svar #2
11. september 2013 af Dast45 (Slettet)

F0lsen: Mange tak for din vidunderlige feedback  :)

Ja, det var nu ikke ale fejlene jeg ville kigge på. Det er jeg skam klar over, men mere om selve historien er god nok til en novelle?

Den skal skrives i 3 persons  btw :)


Skriv et svar til: Novelle hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.