Matematik

Beregn omkredsen af tunnellens indgang

07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har fået en opgave der hedder:"Beregn omkredsen af tunnellens indgang". Det er jo en cirkel men den er skåret over nederst, så hvordan finder jeg omkredsen? 

Cirklens radius er 5m.

Grundfladen er 8,66m.

Arealet er 63,16m2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af PeterValberg

Du må have fået nogle flere oplysninger, - en skitse fx, - må vi se den ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet)

Ja, fik dette billede.

Vedhæftet fil:Mat.jpg

Brugbart svar (5)

Svar #3
07. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Hvis det er det opgavesæt om Færøerne, så er det oplyst, at den del af cirklen, der er skåret ud, har vinklen 120º. Da en hel cirkel udgør 360º, kan du således bestemme, hvor stor en brøkdel af cirklen, der er tilbage. Hvis du ganger denne brøkdel med en hel cirkels omkreds, så har du omkredsen af tunnelvæggen. Hertil skal du så huske at lægge vejbanens bredde for at finde hele tunnelens omkreds.


Svar #4
07. oktober 2013 af Mizhellekirk (Slettet)

Tak, hjalp rigtigt meget :):)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2015 af Camolla117 (Slettet)

Min søster har den samme problemregning og vi har prøvet mange måder og fået mange svar, og det sidste vi har fået er 566626,67 m3. Er det også det i har fået? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2015 af hesch (Slettet)

#5:  Overskriften hedder, at finde omkredsen på tunnelen.  Denne måles i meter ( ikke i m3, der er et volumen ).

Bredden af grundfladen er opgivet til 8,66 m  ( har ikke regnet efter, om dette er korrekt ).

Omkredsen (længden) af en cirkel = 2*π*r.  Cirkelbuen omspænder 360º - 120º = 240º, altså 240/360 = 2/3 af hele cirkelomkredsen. Udregn nu længden af cirkelbuen og addèr bredden af grundfladen. ( Det er en gentagelse af #3 ).

Hvis det er det indre volumen af tunnelen, der skal beregnes, mangler der oplysning om tunnelens længde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2015 af Camolla117 (Slettet)

Tunellen er 2600 m lang


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2015 af hesch (Slettet)

#7:  Ja, det ved jeg godt, for jeg har set den samme opgave andetsteds, hvor denne længde var opgivet.

Men indre volumen er så lig med

længde * areal =

2600m * 63,16m2


Skriv et svar til: Beregn omkredsen af tunnellens indgang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.