Matematik

Lineære sammenhænge - Hjælp

27. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal beskrive formlen a = (y2 - y1) : (x2 - x1) for hvert "skridt".

Hvordan gør jeg det?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

   Alle ikke lodrette rette linjer
   har et hældningstal,
   således, at:
                              y = (Δy/Δx) • x + b       for linjen gennem (x1,y1)   og    (x2,y2)

                                              y2 - y1
                             (Δy/Δx) =  -------- = a               
                                              x2 - x1

så den cartesianske kortform
bliver
                              y = ax + b
                             


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.