Programmering

iPad til studie/ uddannelse

04. november 2013 af Musen0 - Niveau: Universitet/Videregående
Hejsa

Spørgsmålet er sikkert vendt før, men håber alligevel, nogen vil komme med lidt råd.

Jeg er lidt træt af at slæbe min PC frem og tilbage til skole, og overvejer derfor at købe en iPad - er kontorelev med specialet økonomi, hvor jeg ikke går i skole hver dag, men har omkring 5 skoleuger om året.

Derudover bruger jeg kalender meget på arbejde samt privat, hvor 3 iPhones synkroniseres.

Har tænkt mig at købe tastatur, som jeg kan bruge, når jeg skal tage noter m.m.


Mine spørgsmål går på;
• hvor mange GB vil I anbefale iPad'en skal have?
- film og musik kommer til at ligge eksternt
• er det forholdsvist nemt at samarbejde med Microsoft's programmer?
- word, powerpoint og excel
• kan man få numerisk tastatur (tallene ligger til højre) til iPad?


Håber nogen vil komme med erfaringer eller råd ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2013 af MaibritG

Jeg bruger delvist min iPad mini når jeg ikke gider slæbe min Macbook med. Mine Apple-produkter er naturligvis synkroniseret med hinanden gennem iCloud og så bruger jeg Dropbox. Umiddelbart vil jeg mene, at den lille udgave på 16GB kunne være fint med udgangspunkt i, at du har film, musik og billeder eksternt. Jeg bruger Dropbox til mine dokumenter. Men det skader jo aldrig at vælge en iPad med 64GB, men det afhænger naturligvis af dit budget. Jeg har ikke set et numerisk tastetur til iPaden, men du kan hente en App, der giver dig numerisk tastetur på din iPad, men det er naturligvis ikke det samme.

Med det nye iOS 7 kommer Apples eget "Office"-program med Pages, Keynote og Numbers som svarer til Word, PowerPoint og Excel. Det er i øvrigt ikke muligt at få Office til iPaden endnu.  Apple bruger dog grundlæggende et andet format end Microsoft gør, men det er muligt at vælge begge formater når du gemmer på iPaden (funktionen hedder "Åben i en anden App"). Der kan dog være nogle forskelle fra Numbers til Excel (det antager jeg i hvert fald, men jeg har endnu ikke testet det). Jeg har endnu ikke haft problemer med at åbne Windows-formater.

Mit bud på valg af iPad ville nok være den nye Air. Minien er fin, men jeg tror du vil få mere ud af skærmstørrelsen på Air-udgaven. Husk også at købe en eller anden sleeve, evt. noget skærmbeskyttelse. Jeg bruger selv en Targus Versavu-case, som jeg synes er super smart.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #2
05. november 2013 af Musen0

Tak Maibritt for det fyldestgørende svar ;)

Var ved at købe iPad i sommers, indtil jeg hørte rygtet om en ny - ventede derfor, og det bliver helt sikkert den nye Air, og ikke miniudgaven.

Jeg bruger selv Dropbox og iCloud i forvejen, og det vil jeg helt sikkert fortsætte med.

Mht. tastatur har Apple et, hvor man kan købe et numerisk tilbygningmodul, men kan ikke se om det fungerer med iPad Air - her er det vist til Mac;
http://www.humac.dk/produkter/mus-og-tastaturer-til-mac

Jeg bruger meget tal, så derfor ville det være rart med en ekstern numpad.


Skal helt klart have sleeve/ beskyttelse til den, da jeg kommer til at have den med i tasken hver dag ;)

Min tanke omkring størrelse har enten været 32 GB eller 64 GB. Tror egentlig 32 GB er nok, men plads kan man vel aldrig få nok af, og jeg synes det er svært at vurdere, hvad mit behov er, og hvad de enkelte ting fylder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af MaibritG

Den numeriske tasteturenhed har jeg faktisk også set, og den ser ud til at være en løsning, da den trådløst kan kobles til. Apple har nemlig også et tastetur med en indbygget numerisk enhed, men den kobles til via USB, som jo ikke duer på en iPad. Jeg har som nævnt en iPad Mini med 16GB, hvor jeg udover de pre-installerede apps, også har installeret Pages, Keynote, Numbers, iPhoto, iMovie, Adobe Reader, Dropbox, Netflix, TDC Play, Find my iPhone (KAN ANBEFALES!), iBooks, Krak, Mobile Learn, Youtube og nogle enkelte spil, og jeg har stadig 8,9GB tilbage. Det kan måske give et indblik i hvor meget plads der kan være.

Måske at du skulle gå en god mellemvej og så vælge 32G, evt. supplere med mere plads på Dropbox i stedet for, men der er naturligvis også muligheden for at sikre sig ved at vælge en på 128GB, som den nye iPad også kan fås med. Så burde der i hvert fald være plads. :) 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2014 af jensbertelsen (Slettet)

Jeg bruger iPad med et tastatur/cover hver dag. Jeg orker ikke at slæbe min MAC med frem og tilbage. Man skal dog lige venne sig til at skrive på det lidt mindre tastatur - men når det så er gjort, så kan det klart anbefales. Jeg ahr købt mit iPad tastatur hos incover.dk og det er jeg super glad for. Det er fra ZAGG og kvaliteten er god. Du kan se et udvalg af ipad tastaturer her - Det er til iPad 3. Det smarte synes jeg er helt sikkert det med coveret samtidig - win win :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2016 af bjornsuper (Slettet)

jeg har haft god succes med covers fra Deluxecovers, hurtig levering og god kvalitet :)

Mvh: Bjørn


Skriv et svar til: iPad til studie/ uddannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.