Fysik

Ohm's lov

24. november 2013 af 112221 (Slettet)

U = R * I

Hvad står det for, og hvad er Volt. Mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Sammenlign med en haveslange:

U ( Volt ) = Spænding svarende til vandtryk. Et højt vandtryk presser mere vand gennem slangen.

R ( ohm ) = Modstand svarende til slangens diameter. En snæver slange har stor modstand, og der kan komme mindre vand gennem slangen.

I ( ampere ) = Strømstyrke svarende til vandmængden gennem slangen pr. sekund, altså hvor hurtigt kan du fylde en spand med vand.

Ohms lov beskriver sammenhængen mellem disse tre størrelser.

Hvis du skruer ned for vandhanen, svarer det elektrisk til, at du indsætter en modstand i serie med slangen: Vandmængden pr. sekund mindskes.


Skriv et svar til: Ohm's lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.