Matematik

ttallrækker, 1-1-3-6-18 hvad er det næste tal?

27. november 2013 af joeeey (Slettet)
Talrækker, 1-1-3-6-18 hvad er det næste tal i denne talrække mvh. Janus

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

En mulighed er talrækken

        an = an-1 + (n-1)·an-2

med

        a1 = a2 = 1

Da er

        a3 = a2 + 2·a1 = 1 + 2·1 = 3
        a4 = a3 + 3·a2 = 3 + 3·1 = 6
        a5 = a4 + 4·a3 = 6 + 4·3 = 18
        a6 = a5 + 5·a4 = 18 + 5·6 = 48

som da vil være det næste tal i rækken efter denne regel.

Der kan sikkert opstilles andre regler ud fra de opgivne tal, og det er umuligt at afgøre med sikkerhed, hvilken regel, der er den korrekte.


Skriv et svar til: ttallrækker, 1-1-3-6-18 hvad er det næste tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.