Generelt

Vælgervandringer.

02. december 2013 af carolinetheschmidt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har en opgave om vælgervandringer til klokken 23.00 i aften.

Håber i vil hjælpe mig, det ville være en stor hjælp. 

1) Forklar hvilken sammenhæng der er mellem issuevoting og postmaterielle værdier.

2) Find eksempler på issuevoting, blandt i det nylige afholdte kommunevalg.

På fohånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af 123434

Issue voting går ud på at man ikke længere stemmer efter klasser(classvoting) Arbejderne i dag stemmer ikke nødvendigvis på Socialdemokratiet, Bønderne stemmer også på andre partier end Venstre, De rige stemmer i dag stemmer oftere på Venstre end Konservative, som de oprindeligt stemte på

"Postmaterialisme

postmaterialisme, sæt af politiske værdier, der ifølge den amerikanske politolog Ronald Inglehart (f. 1934) gradvis vil afløse materielle værdier som økonomisk vækst og fysisk sikkerhed i de velstående lande. Den økonomiske vækst og det stigende uddannelsesniveau siden begyndelsen af 1960'erne har frembragt nye politiske generationer, der har haft let ved at få det materielle behov dækket. I stedet stiller de krav om livskvalitet, bedre miljø, ligestilling mellem kønnene, medindflydelse og mulighed for selvudfoldelse. Kritikken af postmaterialismen påpeger bl.a., at de postmaterielle værdier hovedsagelig knytter sig til de veluddannede."


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2014 af 123434

Issue-voting

Den enkelte vælger forholder sig til de politiske partiers forskellige holdninger til en række værdispørgsmål og herefter sætter sit kryds ved det parti, som bedst repræsenterer vælgernes holdning til f.eks. klima, indvandrer, kriminalitet, folkeskolen, abort, folkekirken osv.


Skriv et svar til: Vælgervandringer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.