Biologi

ionenpumpes sammenhæng med impulser

16. december 2013 af Arkimedesanton - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg ved nogenlunde hvordan neuroner videresender elektriske impulser. Det jeg slet ikke forstår er, hvorfor natrium/kalium pumpen er så afgørende for impulserne? 

Indtil videre forstår jeg, at ionpumperne automatisk åbnes, når det elektriske impuls støder ind i transmitterstofferne, som så igangsættes og løber over synapsespalten, hvorved det sætter sig på receptor - 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Dulugtergrimt

Jeg forstår ikke dit spørgsmål og jeg forstår slet ikke din beskrivelse. Ionpumperne åbnes? Elektrisk impuls stødes ind i transmitterstoffer der igangsættes? Du bør kigge lidt mere basalt på, hvad det egentligt er, der foregår. Så bør idéen om, hvorfor Na/K-pumpen er så vigtig også komme af sig selv :)


Svar #2
16. december 2013 af Arkimedesanton

Jeg tror jeg har forstået den. Det er pga. den elektriske spændingsforskel der skabes over cellemembranen, når der er ind og udstrømning af ioner. Derved er det denne spændingsforskel der kan udløse et aktionspotentiale. Kort sagt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Dulugtergrimt

Jeps. Og pumpen er vigtig for at opretholde spændingsforskellen. Hvis cellen går i ligevægt, så mister den potentialet, og hvis den mister potentialet, så kan den ikke fungere.


Skriv et svar til: ionenpumpes sammenhæng med impulser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.