Samfundsfag

kriminalitet

04. januar 2014 af pernillee92 (Slettet)

hej jeg sidder med min eksams opgave og vil lige have hjælp til en spørgsmål

hvorfor straffer vi kriminelle i danmark ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2014 af SBJ1 (Slettet)

Det gør vi jo først og fremmest for at få hævn. Når vi hævner os (straffer) genrejser vi offerets ære og vores alle sammens retssikkerhed. Vi ønsker retfærdighed gennem en slags "øje for øje - tand for tand" logik.

Dernæst gør vi det - i tilfælde af fængselsstraf - for at resocialiserer, da gerningsmanden får mulighed for at tage sit liv op til genovervejelse gennem ro og uddannelsestilbud. 

Alt efter hvilket niveau du skal bruge svaret til, kan dette emne jo diskuteres i det uendelige under inddragelse af både filosofiske og etiske vinkler. Så ovennævnte var den totalt korte udgave. 

M.v.h.

Søren


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2014 af 123434

Hvorfor straffer vi?

For at undgå at den kriminelle begår yderligere kriminalitet-i fængslet får den kriminelle tid til at tænke over, hvad han/hun har gjort. 

For at afskrække almindelige mennesker fra at begå kriminalitet

Af hensyn til de pårørende/ofre, som den kriminelle har medført sorg/ulykke overfor.

Straffeloven bestemmer, hvilke handlinger der er ulovlige i Danmark. Der skelnes mellem love, f.eks. er der forskel på at begå sædelighedsforbrydelser og ejendomsforbrydelser. Når dommeren skal udmåle en straf til en kriminel, tager han/hun udgangspunkt i strafferammen. Således kan en morder ikke nøjes med et halvt år i fængsel og en tyv kan ej straffes med 80 år i fængsel. Folketinget bestemmer hvilke love, der skal gælde. Det er domstolenes opgave at dømme forbrydere og lovovertrædere. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2014 af 123434

Strafferamme:generel ramme for størrelsen af de straffe der idømmes for en bestemt lovovertrædelse(Andersen sigtes efter straffelovens paragraffer 155 og 157, der har en straframme på op til to år)

Det vil sige, at den højeste straf Andersen kan få er 2 år. Han kan f.eks. også idømmes 1 år og 9 måneder i fængslet. Han kan bare ikke komme til at sidde f.eks. 12 år i fængsel for den forbrydelse, han har begået.


Skriv et svar til: kriminalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.