Matematik

Matematisk spørgsmål

07. januar 2014 af studerende07 (Slettet)

Hej, jeg har tænkt lidt over en ting, jeg ikke kan finde ud af at regne ud. Det er bare hypotetisk.

Vi antager at vi har en terning hvor den kan falde på 100 forskellige muligheder. Fra 1-100. Sandsynligheden for at den falder på 1 hver gang man kaster er 1%. Det er logisk nok.

Mit spørgsmål er så:

Hvis man kaster den terning 150 millioner gange, hvad er så chancen for at den ud af de 150 millioner gange aldrig lander på 1?

Mit bud er et sted mellem 0 og 0.00000000000000000000 og en masse nuller og så 1 til sidst.

Men hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af peter lind

0,01150.000


Svar #2
07. januar 2014 af studerende07 (Slettet)

Tak. Hvor mange nuller taler vi om her? Kan det beskrives med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel snarere

P = (1 - 0,01)150.000.000 ?

Her får man

log(P) = 150.000.000 · log(0,99) = -654720,81... =  0,18963... -654721 ,

P ≈ 1,5465·10-654721


Svar #4
07. januar 2014 af studerende07 (Slettet)

Kan man beskrive det med ord. Altså nul komma og så 150 milliarder nuller % eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Af fremstillingen i #3 ser man, at

P ≈ 0,(654720 nuller)15465...


Skriv et svar til: Matematisk spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.